Kesäurheilu Savonlinnassa

Kesäurheilu Savonlinnassa

Kerroimme edellisellä sivulla niistä moninaisista talviurheilumahdollisuuksista, joita Savonlinna lähialueineen matkailijalle tarjoaa, mutta kesällä tämä upea kaupunki tarjoaa myös hyvät puitteet urheilulle – kesällä kaupunki lähialueineen tarjoaa aivan toisenlaisia aktiviteetteja, mutta juuri tämä monipuolisuus onkin osa Savonlinnan viehätystä.

Kesällä voit harrastaa monia urheilulajeja nauttien samalla alueen kauniista maisemista – lähteä vaikkapa melomaan Saimaalle, kalastamaan, uimaan, ratsastamaan, golfaamaan tai vaikkapa polkupyöräilemään. Saimaan maisemista löytyy kenties aavistuksen yllättäen upeat puitteet golfille – Savonlinnassa kenttiä on oikein kaksin kappalein. Kerigolf-niminen kenttä tarjoaa runsaasti haasteita 18 väylällään ja korkeuseroillaan. Ratsastamiseen löytyy Savonlinnan alueelta hyvät puitteet – lähde vaikkapa opastetulle maastoretkelle ja tutustu kauniisiin maisemiin ja nauti raittiista ilmasta hevosen selästä käsin! Islanninhevonen on erityisen hyvä valinta, siinä tapauksessa, että olet aloittelija ratsastuksen saralla ja islanninhevosia löytyy Savonlinnan seudulta. Jos haluat tietää lisää Savonlinnan ja sen lähialueiden tarjoamista kesäurheilumahdollisuuksista, jatka ihmeessä tämän sivun lukemista!

Melonta

Jos haluat harrastaa melontaa, on Savonlinna oivallinen valinta – onhan juuri Saimaa koko Euroopan suurikokoisin järvialue. Tällainen alue tarjoaa upeat puitteet melonnalle! Lähde tutkimaan vaikkapa Linnansaarta tai Kolovettä. Tai liiku nähtävyydeltä toiselle melomalla! Halutessasi voit lähteä opastetulle melontaretkelle tai vuokrata kajakin tai kanootin ja lähteä tutustumaan alueen vesiin itsenäisesti.

Kalastus

Kalastus on suosittua tekemistä ja kalansaaliit ovat melko varmoja. Nauti rauhallisesta päivästä rannalla ja nappaa samalla runsas saalis! Voit lähteä kalastamaan omatoimisesti tai osallistua opastetulle kalastusretkelle. Savonlinnassa on tarjolla erilaisia kalastusmatkailun palveluja, joihin kannattaa tutustua, jos kalastaminen kiinnostaa. Saimaa tarjoaa oivalliset puitteet kalastajalle useine erilaisine kalastusmaastoineen ja useine erilaisine kalalajeineen. Puruvedessä elävä muikku on suosittu saalis, mutta alueelta voi saada myös esimerkiksi järvilohta, ahvenia, nieriää, harjuksia ja haukia. Muista hankkia tarvittaessa kalastuslupa! Luvan voi hankkia näppärästi esimerkiksi netin kautta tai piipahtamalla R-kioskilla. Kalastusvälineitä on vuokrattavana paikallisissa välinevuokraamoissa eli ei kannata huolehtia, vaikkei niitä olisikaan omasta takaa.

Uiminen

Savonlinnasta lähialueineen löytyy runsas määrä pienikokoisia uimarantoja. Pikku Kakkosen puiston uimaranta on erityisen suosittu lapsiperheiden keskuudessa ja rannalta löytyykin suuri merirosvolaiva sekä muutenkin kivat puitteet rantaleikeille.

Ratsastus

Ratsastukselle avautuu myös oivat puitteet Savonlinnassa ja sen lähialueilla. Ratsastustalleja löytyy useampia, minkä lisäksi alueen etuna ovat upeat ratsastusmaastot. Osallistu vaikkapa maastoretkelle tai vaellukselle, jotka voivat kestää monta päivää. Islanninhevosella meno on erityisen vakaata, minkä vuoksi islanninhevonen on hyvä valinta aloittelijalle.

Golf

Golf-harrastajalle, saattaa tulla yllätyksenä, että Saimaan maisemista löytyy upeat puitteet golfille – Savonlinnassa kenttiä on oikein kaksin kappalein. Kerigolf-niminen kaunis kenttä tarjoaa runsaasti haasteita 18 väylällään ja korkeuseroillaan. Tämä kenttä sijaitsee kauniin metsämaiseman keskellä ja sinne on ainoastaan 17 kilometrin matka kaupungin keskustasta. Kentän yhteydessä sijaitsee lomakylä, jonne on helppo majoittua halutessasi nauttia golfaamisesta kaikessa rauhassa. Rantasalmi Golf puolestaan sisältää kaikkiaan yhdeksän reikää. Myös tämä kenttä sijaitsee kauniin luonnon keskellä kumpuilevassa järvi- ja peltomaisemassa. Savonlinnan keskustasta matkaa kentälle on reilut 50 kilometriä ja kenttä löytyy Asikkalan kylästä.

Muita kesäaktiviteetteja

Savonlinnasta ja sen lähialueilta löytyy myös runsaasti muita kesäisiä aktiviteetteja. Kokeile vaikkapa lavatansseja tai vieraile vesipuistossa. Osallistu maastoautosafarille tai opastetulle vesijettisafarille. Lähde mökkeilemään tai kokeile Paintball-värikuulapeliä. Lähde retkeilemään köysiratapuistoon tai kokeile kiipeilyä tai laskeutumista. Pyöräretket ovat oivallinen tapa tutustua sekä Savonlinnaan että sen lähialueisiin.
Kuten huomaat, löytyy Savonlinnasta runsaasti monenlaista ja monenlaiseen makuun sopivaa tekemistä, niin kesällä kuin talvellakin – ympäri vuoden! Savonlinna onkin erinomainen kohde halutessasi suosia kotimaanmatkailua sekä kotimaisia matkakohteita.