Talviurheilu Savonlinnassa

Talviurheilu Savonlinnassa

Savonlinna tarjoaa upeat puitteet talviurheilulle. Talvella voit lähteä vaikkapa retkiluistelemaan Saimaalle upeiden maisemien keskelle, harrastaa talvikalastusta Saimaan jäillä, kokeilla avantouintia hyisessä vedessä sekä kokeilla norppakelluntaa, voit kokeilla lumikenkäilyä upottavassa hangessa, lasketella tai moottorikelkkailla. Monissa lajeissa yhdistyvät mukava liikkuminen, kauniit maisemat sekä raitis ulkoilma ja monia lajeja voit harrastaa joko itsenäisesti tai opastettuna. Jos haluat tietää lisää Savonlinnan tarjoamista talviurheilumahdollisuuksista, jatka ihmeessä lukemista eteenpäin!

Retkiluistelu

Saimaa tarjoaa talvisin upeat puitteet matkaluistelulle, joka on oivallinen liikuntamuoto lähes kaikille, jotka haluavat nauttia liikunnan riemusta, kauniista maisemista ja raittiista ilmasta yhtaikaa. Savonlinnasta löytyy välinevuokraamoja, joista voit vuokrata itsellesi retkiluistimet, ellei sinulla ole omia. Retkiluisteluun tarkoitetut luistimet ovat pitkäteräiset ja ne kiinnitetään joko monoihin tai kenkiin, jotka ovat tähän tarkoitukseen riittävän tukevat. Yleensä alueen retkiluistelukausi alkaa tammikuussa ja jatkuu maaliskuuhun, mutta eroja talvien välillä esiintyy.

Savonlinnan alueelta löytyy runsaasti hyviä retkiluisteluun soveltuvia reittejä. Pisin reitti on noin 40 kilometrin pituinen ja tällä reitillä voi luistelun lisäksi myös kävellä, hiihtää tai potkukelkkailla. Kannattaa ottaa evästä mukaan luisteluretkelle, koska reittien varsilta on mahdollista löytää taukopaikkoja, jotka ovat oivallisia eväiden nauttimista ja levähdystaukoa silmällä pitäen.

Talvikalastus

Saimaa on erinomaista aluetta talvikalastusta silmällä pitäen. Tältä alueelta on mahdollista saada kalansaalista myös talvella! Lähde vaikkapa piklille tai kokeile miltä tuntuu kokea talviverkkoja. Jos sinulla ei ole tästä aikaisempaa kokemusta, kannattaa ottaa mukaan opas, jolla on kokemusta molempien edestä ja joka osaa perehdyttää sinut talvikalastuksen saloihin. Golfpilkki on alueen erikoisuus!

Avantouinti ja norppakellunta

Avantouinti on piristävää ja sen voi nähdä myös omien rajojen koetteluna. Saimaa tarjoaa tähänkin harrastukseen oivat puitteet. Toinen tähän liittyvä harrastus on norppakellunta, jota harrastetaan myös talviaikaan. Nimensä harrastus on saanut siitä, että lämpimään ja paksuun pukuun pukeutunut kelluja muistuttaa aivan norppaa. On aikamoinen elämys kellua lämpimässä puvussa muuten jäässä olevan järven sulakohdissa! Voikohan tätä kokea missään muualla kuin Suomessa?

Jos kelluminen tai pulahtaminen hyiseen veteen ei kiinnosta, löytyy Savonlinnasta toki myös uimahalleja ja kylpylöitä! Saunat sekä kylpylöiden tarjoamat hemmottelevat hoidot ovat oivallisia keinoja rentoutua!
Lumikenkäily – Snowshoeing. Lumikenkäilemään Saimaan alueella pääsee esimerkiksi kansallispuiston alueella. Myös lumikenkäretkille on mahdollista saada mukaan opas ja myös tässä harrastuksessa tarvittavia varusteita on mahdollista hankkia vuokraamalla ne alueen välinevuokraamosta. Metsät ja metsäaukeat ovat upea näky talvella, samoin kuin järvien rannat, Onnellisten saaret kuin alueen kansallispuistokin! Lumikenkäily on hauskaa puuhaa ja hyvää liikuntaa!

Laskettelu

Savonlinnan alueelta löytyy kenties hieman yllättäen myös laskettelurinteitä. Lekotti sekä Ruunarinteet ovat molemmat oivallisia valintoja sekä lumilautailijalle että laskettelun harrastajalle. Jos olet vasta aloittelija rinteessä, kannattaa osallistua Ruunarinteillä järjestettävään hiihtokouluun, joka tarjoaa opastusta niin slalomissa, telemark-hiihdossa kuin lumilautailussakin. Oikeanlainen lasketteluasento lisää liikkumisen mukavuutta ja on ensiarvoisen tärkeää jo laskettelijan turvallisuudenkin kannalta. Jos opit lasketteluasennon virheellisellä tavalla, voi tätä virhettä olla myöhemmin vaikea korjata, minkä vuoksi olisikin tärkeää oppia alusta lähtien oikeanlainen lasketteluasento – ja minkä vuoksi laskettelukouluun osallistuminen on niin kovin suositeltavaa. Erityisen suositeltavaa on lasten osallistuminen laskettelukouluun ennen kuin lapsi pääsee lainkaan varsinaiseen rinteeseen!

Moottorikelkkailu

Jos moottorikelkkailu ja retkeily kelkkaillen kiinnostaa, sinua varmasti kiinnostaa kuulla, että Savonlinnasta ja sen lähialueilta löytyy runsain mitoin moottorikelkkailuun soveltuvia reittejä ja alueella on mahdollista osallistua jopa moottorikelkkasafarille, joka voi olla erityisen mieleenpainuva kokemus. Alueelta on mahdollista myös vuokrata moottorikelkkoja, jos haluat lähteä retkeilemään omatoimisesti.